Be you, happy :)



Dupa lungi cautari si, grele incercari, ai reusit, sau cel putin asa speri...speri si crezi ca ti-ai gasit fericirea. Dar, ce este oare fericirea? Cum o definesti, sau cum te defineste ea pe tine, doar de tine depinde si de ceea ce tu gasesti demn de a numi fericire. Ce esti TU? Cine esti TU? Si CE VREI? Mai stii? Sau ai ramas pierdut si prins in miile de detalii... Ce te face pe tine fericit? Care este Dumnezeul tau?
Mai tii minte in copilarie cand te bucurai de inghetata aia de ciocolata si de fructele furate de prin vecini...Ce-ti pasa tie? Nu aveai nici o grija, totul era perfect, isi faceau altii griji pentru tine... Tu doar te trezeai si iti indeplineai micile sarcini, apoi lumea era a ta. O lume plina de fericire si lipsita de orice grija. 
Apoi ai mai crescut, ai devenit adolescent. Iti aduci aminte cand te-ai indragostit prima oara? Ce Frumos! Fluturi in stomac, juraminte fierbinti, lacrimi de dor...era o dragoste atat de pura si inocenta, o dragoste dintre doi copii ce visau sa ramana impreuna pana la adanci batraneti. Amuzant, intr-un fel, cand suntem copii ne gasim asa repede jumatatea...iar apoi, cu cat ne maturizam, cu atat devenim mai indecisi si mai nesiguri pe ceea ce vrem. Cata magie in copilarie!Mai tii minte cat timp a trecut? Mult, destul de mult, de parca ar fi fost ieri, parca si acum simti fiorii primului sarut, prima atingere si prima noapte de dragoste. Cata melancolie adunata intr-un text atat de scurt, care s-ar putea intinde pe pagini intregi descriind iubirile adolescentei. 
Dar azi? Azi unde esti? 
Azi esti fericit! Sau cel putin asa ti-ai propus sa fii, sa incepi ziua pozitiv. Azi esti adultul fericit. 
Dar azi mai ai trairile intense din adolescenta? Cat de fericit mai esti azi? Si in ce consta fericirea ta?
Fericirea nu se invata din carti de psihologie sau alte tehnici...fericirea se simte, experimentand lucruri noi si lasand usa deschisa noului. 













Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic