Carnea de vita, mit sau nu?



Carnea de vita sau carnea rosie este destul de controversata datorita miturilor cum ca ar influenta rata cresterii bolilor cardiovasculare sau cancerului colono-rectal. Da, destul de adevarat, daca o consumi gatita neadecvat. Dar atata timp cat o fierbi si adaugi o salata langa pentru absorbtia mai buna a fierului, deoarece acesta de absoarbe mai bine in prezenta vitaminei C, nu ai de ce sa iti faci griji prea mari. 
Carnea de vita, in afara de aportul proteic crescut, aduce si un aport crescut de fier, in comparatie cu alte tipuri de carnuri. Pe langa astea, mai gasim vitamina B, zinc, magneziu si foarte important acid linoleic conjugat, acid gras esential care ajuta la cresterea imunitatii. 
Carnea de vita este foarte recomandata sportivilor care vor sa isi creasca masa musculara, deoarece contine o cantitate crescuta de creatina. Este recomandat un aport de 1-2 ori pe saptamana la persoanele cu activitati zilnice normale si 2-4 la sportivi de performanta si gravide. 
P.S. Orice tip de carne devine toxic si poate produce diverse afectiuni, daca este gatit in conditii neindicate: prajit, fript...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic