Terapia cu ajutorul apei


Inca din cele mai vechi timpuri apa a fost considerata esenta vietii, medicament pentru boli, 70% din alcatuirea corpului. In timpurile antice apa era considerata simbolul purificarii, in stiinta straveche indiana apa se prescria in scop terapeutic. Majoritatea curelor lui Hipocrate erau pe baza consumului de apa. 
Care-i faza cu teraapia cu ajutorul apei? Aceasta cura are origini in China antica si se foloseste pana in zilele noastre. Cum procedezi? Apa se bea in fiecare dimineata pe stomacul gol, trebuie sa fie filtrata si la temperatura camerei. A se evita apa rece, iti dauneaza in multe feluri. Apa se bea in prima jumatate de ora de la trezire, incepand cu 2 pahare pana la 6 pahare. 
Este bine ca sticla de apa sa fie agitata de mai multe ori cu ajutorul mainilor pentru a se compatibiliza cu energia celui care o consuma. Daca apa este expusa rasaritului soarelui aceasta va fi solarizata, in acest fel marindu-si raza de actiune si rezultatele vor fi mai mari. 
Prin acest procedeu iti vei imbunatati starea de sanatate, iar pentru cei sanatosi cura este considerata profilactica. 
Pot aparea diverse reactii secundare, de detoxifiere a organismului: prurit, senzatii de oboseala sau buimaceala, umflarea picioarelor, usoara nervozitate, care vor trece odata cu inaintarea in cura. 
C|ateva din avantajele consumului de apa:
1. Apa te va ajuta sa slabesti deoarece contribuie la arderea mai rapida a grasimilor, elimina toxinele si previne constiparea. 
2. Apa te ajuta sa ramai tanar prin contributia ei la regenerarea celulara si hidratarea intregului organism. 
3. Consumul de apa iti face muschii mai puternici si iti apara articulatiile. 
4. Protejeaza tesuturile si maduva spinarii. Atunci cand o persoana are mucoasele si tegumentele uscate este un semn de deshidratare. 
5. Mentine temperatura normala a corpului.
6. Pastreaza sanatatea rinichilor.
7. Previne bolile cardiovasculare. 








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic