Empatizez sau ?


Azi te-ai trezit in patul tau, sanatos si plin de viata, dar maine nu vei sti...poate nu vei mai fi cel de azi. Nu, nu sunt pesimista, dar zilnic vad oameni care sufera, neglijati, tratati sau nu, oameni ce sufera de boli grave. Incercam sa ii ajutam, sa ii intelegem, sa facem ceva pentru ei, dar oare la ce nivel de intelegere ajungem? Cat de mult il ajuti pe cel de langa tine si cat de mult te pui in locul lui? Te-ai gandit vreodata ce grad de empatizare ai? Sau ajuti doar ca cineva sa iti fie indatorat, sa fii faimos sau sa iti inlocuiesti un gol pe care altfel nu l-ai putea inlocui. 
Cati dintre voi v-ati pus in locul celui care sufera? Te intrebi oare ce simte un suferind...nu ar fi chiar atat de greu de recunoscut anxietatea, furia, confuzia urmata de depresie. Disperarea pe care o vezi in ochii lui lacrimiand si parca implorand sa-l ajuti, sa ii curmi suferinta... suflul greu, apasator, incercand parca sa inspire ultimile guri de aer ca un nesatul de viata. 
Eu, tu, care nu suntem afectati, poate te vom intelege mai greu, dar sa stii, ca ne straduim din toata inima sa te ajutam, sa intram in pielea ta si sa empatizam cu tine. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic