Stiai ca?



- O singura tigara distruge intre 25 si 100 mg de vitamina C.
-Laptele care contine si vitamina D sintetica, adica tot laptele pasteurizat care se gaseste in magazine, risca sa priveze organismul de cantitatea necesara de magneziu.
-Locuitorii oraselor puternic industrializate si aglomerate sufera de carenta de vitamina D din cauza smogului ce absoarbe razele UV ale soarelui.
-Consumul zilnic de alcool poate determina scaderea drastica de vitamina B6, B12 si acid folic. 
-Copiii au nevoie de doua ori mai multe proteine decat adultii, iar bebelusii de 3 ori mai mult.
-Vitamina B1 ajuta la prevenirea senzatiei de rau de mare sau avion. 
-Daca dieta dumneavoastra este bogata in proteine, atunci aveti nevoie de suplimente de vitamina B6.
-Ceapa, usturioul, ridichile si prazul contin un antibiotic natural numit alicina care este capabil sa distruga germenii patogeni fara a elimina totodata si flora microbiana buna la funtionarea adecvata a organismului.
-Aspirina poate tripla viteza de eliminare a vitaminei C din corpul dumneavoastra. 
-Consumarea frecventa a alimentelor ce contine arome si coloranti sintetici diminueaza activitatea si eficacitatea sistemului imunitar. 
-Alunele neprajite contin anumiti inhibitori enzimatici care ingreuneaza digestia proteinelor.
-Taratele nu sunt un aliment complet si echilibrat!!!
-Pastele fainoase ambalate in ciolofan transparent isi pierd in timp clementele nutritive.
-Aditivii folositi pentru dedurizarea apei potabile duc la cresterea periculoasa a nivelului de saruri din organism. 
-Murele, afinele si varza rosie sunt mai sanatoase daca le consumati gatite.
-Ceapa, conopida si strugurii rosii contin cantitati importante dintr-un agent nou descoperit, anticancerigen-quercitina, despre care s-a demonstrat ca poate distruge celulele canceroase inainte ca ele sa se inmulteasca formand tumori.
-Uleiul de masline este unul dintre cei mai buni agenti naturali de prevenire si combatere a bolilor de inima.
-Cel mai simplu mod de a scapa de excesul de sodiu din organism este ingurgitarea zilnica a 6-8 pahare de apa ce nu contine saruri.
-Mineralul denumit Bor(in mere, must, stafide, pere), este capabil sa impiedice decalcifierea oaselor intalnita la femei la menopauza. De asemenea, ajuta si la mentinerea nivelului de estrogeni in sange femeilor carora li se administreaza terapii de inlocuire a estrogenilor. 
-Morcovii impiedica formarea depozitelor pe peretii arteriali prevenind atacurile cardio-vasculare la bolnavii de ateroscleroza. 



















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic