Sentimentul de inferioritate




O cunoastere stiintifica a omului trebuie sa se bazeze pe experienta. Oamenii cei mai proeminenti si cei mai capabili nu se gasesc intotdeauna printre cei mai frumosi. Fiecare miscare individuala isi are originea in personalitatea totala si poarta in ea stilul de viata, fiecare modalitate de expresie se trage din unitatea personalitatii, in care nu exista contradictie, ambivalenta sau psihic dublu.
De ce sentiment de inferioritate? A fi om inseamna a te simti inferior. Sentimentul de insuficienta este o suferinta pozitiva si rezista atat timp cat rezista o problema. Este un sentiment natural, innascut, comparat cu o durere care trebuie abolita, o tumoare ce trebuie extirpata chirurgical. 
Corpul uman este construit dupa principiul securitatii. Un organ lezat este vindecat sau tratat, daca nu inlocuit cu altul. 
Sentimentul inferioritatii impinge omul catre perfectiune, catre munca si ambitie, catre o plus-situatie. 
In general in viata de zi cu zi, nu apare miscare fara un tel, un scop bine definit. Sentimentul psihic domina viata psihica a fiecaruia dintre noi si se lasa vazut in sentimentul de imprefectiune, de neimplinire si in permanentele cautari ale omului, dupa acel ceva. Fiecare din sutele de problemele ale zilei il pune pe om in pozitia de atac, ducand neimplinirea la implinire, facand imposibilul, posibil. 
Pozitia ta de atac isi are originea in dorinta de evolutie, face parte din stilul de viata, fiind o parte a intregului. Sentimentul de inferioritate poate fi privit si ca un factor pozitiv, pana la urma datorita lui ajungem sa fim motivati. 
Problemele dificile ale vietii, pericolele, trebuintele, grijile, presiunile sociale de tot felul sunt adesea privite prin prisma sentimentului de inferioritate, de cele mai multe ori ca afecte si dispozitii general cunoscute, cum sunt teama, mahnirea, rusinea, timiditatea, jena... Ele se exteriorizeaza prin expresiile fetei si prin tinuta corpului. Este ca si tonusul musculaturii pierdut. 
Sa nu uitam, ca acest sentiment este vadit de om doar temporar.
P.S. Model poza, Mukii, cel mai bun alergator! Iti tinem pumnii la fiecare concurs!

















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic