Din seria stiai ca?!



Stiai ca:
1. Un mic dejun copios iti taie pofta de dulce de pe parcursul zilei. Ai ca acesta sa contina alimente care ofera energie, inclusiv carbohidrati. 
2. PH-ul lichidelor biologice variaza intre7.0 - 7.5, cu exceptia sucului gastric si a urinei. Deplasarea echilibrului acido-bazicspre acid, poate duce la dezvoltarea maladiilor. 
3. Fibrele alimentare ajuta tranzitul intestinal. Surse de fibre: cereale, tarate, fructe uscate si proaspete si legume. 
4. Jumatate din persoanele in varsta de peste 50 de ani sufera de hemoroizi. Factorii care determina aparitia acestei afectiuni sunt regimul alimentar necorespunzator, lipsa exercitiilor fizice si eforturile depuse la defecatie. Daca aveti probleme cu hemoroizii incercati: o lingura de tarate de 3 ori pe zi, 1000 mg de vitamina C complex de 2 ori pe zi si 3 capsule de acidofilus de 3 ori pe zi. Local se poate pune vitamina E. 
5. In cazul insomniilor poti consuma o tableta de calciu si magneziu chelatizat de trei ori pe zi. 
6. In cazul durerilor de picioare mariti cantitatea de calciu ingerata si adaugati vitamina E pentru carcei. 
7. Daca luati anticonceptionale orale, riscul de infarct si formare a cheagurilor de sange este mai mare decat la celelalte femei; in plus aveti o predispozitie la carente de Zinc, acid folic, vitamina C, B6 si B12-una din cauzele nevrozitatii si depresiei intalnite la persoanele care iau anticonceptionale. Pentru o reglare a carentelor se recomanda ingestia din aceste suplimente. 
8. Multi oameni scrasnesc din dinti si nu isi dau seama. Acest lucru se intampla indeosebi si la copiii si, de cele  mai multe ori in timpul somnului. Un bun remediu ar fi o cura cu complexul B de vitamine si faina de oase seara inainte de culcare.
9. In cazul negilor poti folosi vitamina E uleioasa aplicata extern si de doua ori pe zi formula uscata in capsula. Pentru a preveni aparitia lor, se recomanda ingestia de vitamina C pentru a creste imunitatea organismului. 
10. Impetigo, cauzat de un microb similar celui care produce furunculoza-stafilococ sau streptococ-afectiunea apare mai adesea la copiii decat la adulti, insa nimeni nu se poate considera imun. Apare de multe ori ca urmare a scarpinarii si infectarii intepaturilor de insecte, germenii patrunzand prin pielea vatamata. Se recomanda vitaminele A, D, E si C. 














Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic