9 reguli nutritionale pe scurt
Regula I: Regula alimentelor naturale, pure si integrale. Alimetele pe care le consumam trebuie sa fie car mai naturale si integrale; alimentele integrale construiesc un corp integral.
Regula II: Regula proportiei. Alimentele trebuie consumate in proportii adecvate. In fiecare zi trebuie sa consumam 6 legume, 3 fructe, un amidon si o proteina.
Regula III: Regula echilibrului acido-alcalin. Dieta noastra trebuie sa fie in proportie de 80% alcalina si 20% acida. Legumele si fructele sunt alcaline. Amidonul si proteinele sunt acide.
Regula IV: Regula varietatii. Dieta noastra trebuie sa fie variata. In fiecare zi trebuie sa consumam diverse luegume, fructe, amidonuri si proteine.
Regula V: Regula alimentelor crude. Dieta noastra trebuie sa fie formata din 60% alimente crude. Alimentele crude, naturale au cea mai mare valoare nutritionala. Acestea ne furnizeaza cele mai multe minerale, enzime si vitamine.
Regula VI: Regula remediilor naturale. Natura vindeca atunci cand i se ofera ocazia sa o faca. Doar atunci cand ne alimentam corespunzator, corpul primeste nutrienti naturali necesari pentru repararea si inlocuirea tesuturilor.
Regula VII: Regula moderatiei. Nu putem consuma un aliment sau mai multe in exces, fara a provoca deficiente nutritionale din cauza lipsei diversitatii.
Regula VIII: Regula deficientelor. Daca nu consumam alimentele corespunzatoare vom dezvolta deficiente nutritionale. Orice afectiune este asociata cu un anumit tip de deficienta nutritionala.
Regula IX: Regula combinarii alimentelor. Anumite amidonuri si unele proteine, ca de exemplu carnea, cartofii, ouale nu trebuie consumate impreuna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu