Detox @





Toamna se inumara bobocii si se coc strugurii. Da, au calorii mai multe, dar consumati cu moderatie aduc multe beneficii organismului: resveratrolul, este o substanta antioxidanta care declanseaza producerea hormonului denumit adiponectina, care protejeaza vasele de sange impotriva inflamatiilor si creste toleranta la glucoza, impiedica instalarea sindromului metabolic si previne afectiunile cardiace. Daca ai probleme digestive, ar fi ideal sa consumi un ciorchine de struguri inainte de masa, iar problema va fi rezolvata datorita continutului ridicat de fibre. 
Daca vrei sa detoxifici organismul sau sa intaresti sistemul imunitar, sau treci printr-o perioada stresanta, atunci te poti apuca de o cura cu struguri, deoarece datoeita continutului sau bogat in vitamine si mai ales vitamina B, te va ajuta. 
Strugurii sunt contraindicati persoanelor care sufera de diabet, probleme renale grave, hipertensiune arteriala, retentie de apa, colita si diaree cronica. 
Despre avocado am mai scris, dar sa ne reamintim esentialul:
-proprietati antioxidante puternice
-protejeaza ficatul impotriva cirozei hepatice, dar nu si in cazul consumatorilor cronici de alcool;
-ajuta la cresterea nivelului de colesterol, nu te speria, ma refer la colesterolul bun, HDL, si evident in reduce pe cel rau, LDL;
-acid folic, vitamina B; vitamina E, Glutation, grasimi monosaturate;
-regleaza hipertensiunea arteriala;
-combate halena, adica mirosul neplacut al gurii;
-mentine sanatatea tubului digestiv datorita continutului ridicat de fibre;
-creste densitatea osoasa, datorita vitaminei K;
-accelereaza metabolismul....
Spanacul:
Frunzele de spanac au o mare cantitate de acid folic, vitamina B1, B2, B6, B9, PP, E, K, caroten, protide, lipide, glucide, luteina, fier, si o substanta specifica spinacin. Se poate folosi ca laxativ usor, antianemic, hipotensiv, remineralizant, afrodisiac si hipoglicemiant.













Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic