Legume la gratar si mirodenii
Nu orice zi trebuie sa contina proteine de origine animala la pranz. Sunt zile in care trebuie sa mananci ceva mai usor, poti alege produse din soia, legume si fructe.
In farfuria de azi avem: Dovlecel, vinete, rosii si patrunjel, asezonate cu rozmarin.
Ce asimilam de aici?
Avem din dovlecei: Vitamina B9, vitamina A, potasiu si fosfor.
Boli prevenite cu ajutorul dovleceilor: scleroza multipla, supragreutatea, miopie, cataracta, boli oculare, cancer, tromboflebita si tromboze.
Vinetele contin: potasiu, magneziu, vitamina C si A, fibre.
Previn aparitia bolilor cardiovasculare, sunt foarte sarace in calorii, la 100 g avem 20 de calorii.
Alunga insomniile si starile de nervozitate, detoxifiante, ajuta la curatarea ficatului.
Rosiile: potasiu, fosfor, magneziu, fier, vitaminele A, B, C, fitosteroli, acid folic. Bogate in licopen- pigment vegetal din familia carotenilor; puternice antioxidante.
Comentarii
Trimiteți un comentariu