MD :)





Pentru ca incepe o noua saptamana, vin si noi propuneri :)
In bol avem: musli cu seminte de in, canepa, dovleac, mac, iaurt si fructe de padure congelate; stiu ca sunt si capsuni si visine pe acolo. 
Sa le luam pe rand, Musli, este o combinatie de cereale, seminte, eu am adaugat extra seminte, fructe uscate, nuci si migdale, depinde acum ce combintie de musli alegeti sa consumati. Musli contine foarte putine grasimi, dar are un continut ridicat in fibre, ceea ce ajta la reglarea digestiei, ameliorarea hemoroizilor si prevenirea bolilor de inima. Recomand prepararea de musli in casa, deoarece in comert sunt produse ce au zahar sau zahar in exces. Un musli adevarat nu ar trebui sa aiba zaharuri adaugate. Cum faci asta? Iei cereale simple din magazin fara zahar adaugat, fructe deshidratate, mai multe mixuri de seminte crude, nuci sau migdale si le pui pe toate intr-o cutie si amesteci. De acolo iti iei portia zilnica. 
Iaurtul, portia de vitamina D si calciu ce previne aparitia osteoporozei; probiotic, adica are in componenta bacterii vii ce previne sau amelioreaza anumite afectiuni gastrice: diaree, constipatie, cancer de colon, balonare, diferite infectii intestinale, ajuta la tratarea infectiilor vaginale. 
Fructele, chiar daca sunt congelate, din cate studii am citit isi pastreaza proprietatile nutritive. De aici ne luam aportul de vitamine si fibre. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic