Dragostea


Dragostea e ca un joc,
De castigi ai mult noroc,
Ea apare intr-o doara, 
Ca e frig sau ca e vara...

Ce este dragostea? Habar nu am, dar intrebarea astea o tot aud pe buzele oamenilor. Ce e clar si sigur, este ca dragostea este de mai multe feluri, adica indreptata in mai multe directii: familie, prieteni... si cel mai important persoana care este langa tine. Cum am putea defini mai bine dragostea? Putem apela la definitiile universale din filozofie care spun ca dragostea bla bla bla si bla bla bla bla... si o tot putem lungi la infinit plictisindu-ne. Dar, sa nu pierdem esentialul, pana la urma dragostea este ceea ce fiecare individ simte fata de o persona(cel mai indicat ar fi una...nu de alta dar din punct de vedere psihologic nu prea poti face fata sa iubesti mai multi odata). Este foarte simplu sa decizi modul in care vrei sa primesti dragostea inapoi, punandu-te in pielea celuilalt. 
Mi-a placut foarte mult cum vorbea Charles Dickens despre dragoste: "Dragostea adevarata este credinta oarba, umilinta fara preget, supunere desavarsita, increderea si daruire impotriva ta insuti si impotriva lumii intregi. Dragostea inseamna sa iti dai inima si sufletul celui care le va zdrobi". 
Dragostea este un sentiment foarte complex, deoarece atunci cand incercam sa o controlam ne poate distruge, iar atunci cand vrem sa o tinem ascunsa ne poate inrobi, iar cand vrem sa o intelegem... mai bine nu, dar apar multe dereglari emotionale, confuzie si alte probleme existantialiste pe care nu le-ai fi avut in mod normal daca nu te-ai fi intrebat : "Oare ma iubeste?"... normal o persoana inteligenta si-ar da seama cam cum sta treaba. 
Tot in dragoste, am observat ca apare fenomenul de izolare sociala. Pai cum de ce? Nu stii inca? N-ai vazut printre prietenii tai, cand se "cupleaza" unul nu prea mai iese asa des la bere. De ce? Nu, nu este sclavul ei, este doar un act involuntar prin care isi arata dorinta de a petrece cat mai mult timp cu persoana care il face fericit. 
Clar si sigur, dragostea nu este material. Ce nu ai inteles? Atunci cand il iubesti, esti langa el si cand nu iti ia genti de 1000 de euro. De obicei, in dragoste, sau mai bine zis indragostitul nu pretinde absolut nimic de la persoana de langa, ba mai mult cand simte nevoie de aratarea sentimentelor posibil sa ofere fara sa i se ceara. 
Dragostea adevarata este ca o fantasma, este cunoscut fenomenul dar foarte putini il vad. Ideea ar fi ca atunci cand o vezi, sa ai grija sa o si prinzi si sa o tii bine.
Diogene esr mai sceptic in ceea ce priveste dragostea, afirmand ca: " Dragostea este o ocupatie a celor care nu au treaba". Posibil ca da, dar daca te prinde din mers, ce mai poti face? O inhibi si o sa ajungi frustrat. Nu totul se rezma la bani si cariera, cel mai important este sa mentii echilibrul in toate. 
Miguel De Unamuno spunea: " Dragostea este ca un extaz, ne scoate din noi insine". Perfect de acord. Nu ai observat ca atunci cand esti indragostit poti muta muntii din loc si ai o energie nemaipomenita nestind de unde provine. 
Dragostea te face mai bun, te face sa fii mai sensibil, iti aduce starea de bine generalizata. Poate fi comparata cu soarele cald al primaverii, ca o dezghetare...
Sunt atat de multe comparatii pentru sentimentul de dragoste, dar pana la urma nici una nu este stabila, deoarece este influentata de personalitatea indivizilor implicati, de mediu si contexul dat pentru fiecare in parte. Ne putem adapta doar. 
Dragostea inseamna pierderea timpului fara regrete. 


















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic