Personalitatea grupelor sanguine



Inca din antichitate Hipocrate a intuit existenta unor anumite corespondente intre cele patru mari grupe sanguine si trasaturile de personalitate, dar abia dupa 1964 acestea au fost confirmate stiintific de catre psihologul Leone Bourdel, prin intermediul testelor muzicale. 
Dupa realizarea mai multor studii se demonstreaza ca relatia dintre personalitatea si grupa sanguina este in stransa legatura. 

Personalitatea grupei sanguine O
Trasaturi de caracter:
Calitati: temperament excesiv de optimist, cu deschidere spre lume; combatitivitate, dar numai cu mijloace corecte; valorificare permanenta a farmecului personal; curiozitate excesiva, imaginatie debordanta, realism, simt practic; abilitate intelectuala crescuta, sensibilitate la problemele semenilor;
Defecte: decizii instinctive; ideile sau actiunile nu sunt intotdeauna finalizate.
Potential intelectual: inteligenta este practica si vasta, memoria este spontana si selectiva, iar capacitatea de intelegere si asimilare este apreciabila; independenta in idei, dar cu influente externe.
Inclinatii profesionale: activitati didactice, medicina, avocatura, stiinte politice, activitati de comert; iubeste teatrul si operele literare.
Capacitati de relationare:
- in familie: isi desfasoare activitatile in colectivitate, evitand sa aibe vreo preocupare pentru problemele familiale;
- in societate: nu cultiva prietenia propriu-zisa, dar tine cu placere usa casei deschisa pentru a fi vizitat, relatiile fiind mondene, pe criterii profesionale. 
Obiective principale: succes in tot ceea ce intrepinde si independenta.
Compatibilitate crescuta cu AB si O.

Personalitatea grupei sanguine A
Trasaturi de caracter:
Calitati: sentimentalism, senzualitate, ratiune si logica; placerea lucrului bine facut; capacitate mare de stimulare si mobilizare a semenilor; buni sfatuitori; imaginatie bogata, deschisa si profunda; comportament rezervat; tenacitate si spirit de sinteza.
Defecte: comportament exuberant ce alterneaza cu momente de resemnare, de inhibitie, de interiorizare; idealism excesiv, cu tendinte utopice; temperament independent, nu suporta subordaonarea, nu suporta criticile; dorinta de elogiere; devin explozivi si chiar agresivi in situatii de limita.
Potential intelectual: memorie rapida si selectiva; inteligenta nativa si logica; inclinatii spre stiintele abstracte, spre muzica clasica, filozofie, pictura abstracta, istorie si literatura.
Inclinatii profesionale: activitati de cercetare si creatie in diverse domenii; activitati care solicita dexteritate manuala, spre exemplu arhitectura.
Capacitati de relationare: 
- in familie: iubesc copiii, iar familia reprezinta centru atentiei, instituind o armonie si un echilibru in mijlocul acesteia;
- in societate: foarte selectivi la oameni, din acest motiv au foarte putini prieteni, dar pe cei care ii au ii trateaza cu fidelitate si onestitate.
Obiective principale: siguranta si armonie, cooperare si dedicare.
Compatibilitate sentimentala cu grupa O. 

Personalitatea grupei sanguine B
Trasaturi de caracter:
Calitati: temeperament dinamic si curajos, spirit intrepinzator; ambitie si curiozitate exagerate; perseverent, meticulos si exact; curaj si franchete spontana; exagerat de cinstit, uraste minciuna, dorinta de a conduce, capacitate mare de organizare; isi asuma esecul cu seninatate, iar succesul nu le modifica comportamentul, ramanand aceeasi oameni; respecta cu strictete legile.
Defecte: manifestare comportamentala brutala, uneori chiar violenta, este dur si inflexibil; simt exagerat al datoriei si al ordinii; simt posesiv si exclusivist; exagereaza micile stari de sanatate, ipohondru, fatalist si greu adaptabil.
Potential intelectual: memorie foarte buna si imaginatie pentru lucrurile concrete, capacitate deductiva si de analiza foarte mare, simt critic dezvoltat; exagerat de curios, tine la ideile proprii, pe care le impune celor din jur fara a tine seama si de ideile acestora. 
Inclinatii profesionale: profesii manuale cu caracter aplicativ, practic, tehnic; activitati liberale cu scopuri politice; prin perfectionare poate deveni mare specialist in activitatile practice.
Capacitati de relationare:
- in familie: familia si rudele sunt o prioritate capitala, au o dorinta exagerata de instituire a spiritului de "clan", doresc sa-si domine familia, au un respect foarte mare pentru parinti;
- in societate: isi fac cu greu prieteni, datorita egocentrismului, exclusivismului si dorintei de a subordona semenii, dar este loal celor care-l accepta asa cum este.
Obiective principale: putere si insensibilitate maxima.
Compatibilitate sentimentala crescuta cu grupa O.


Personalitatea grupei sanguine AB
Trasaturi de caracter:
Calitati: ambitie si vointa deosebite, valorificare permanenta a farmecului personal, sociabilitate, simt practic foarte dezvoltate, capacitate mare de a rezolva situatiile dificile;
Defecte: personalitate complexa si contradictorie, pesimism excesiv, intransingenta cand este vorba de propriile interese; isi impune ideile cu brutalitate; exigent cu propria persona, dar nici pe prieteni nu-i cruta, sadism latent cu tendinte masochiste.
Potential intelectual: memorie distributiva exceptionala, mare deschidere intelectuala, in special inspre matematica, biologie, medicina; imaginatie bogata si diversificata.
Inclinatii profesionale: capacitate de a asimila si de a practica orice activitate, dar detesta meseriile monotone, meseriile preferate fiind cele care il pun in contact cu mediul exterior.
Capacitati de relationare:
-in familie: spirit familial redus.
- in societate: sentimentul de apartenenta la o colectivitate este redus.
Obiective principala: recunoastere sociala si libertate de miscare.
Compatibilitate sentimentala cu grupa O.
















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Malnutritia Protein-Energetica

Sindromul nevrotic