Amestecat...


Se spune ca autocunoasterea este prima premisa a autorealizarii. 
Simtind aerul diminetii si vantul ala dinaintea furtunii...ma trezesc si, inima imi bate cu putere, parca am tahicardie dupa un lung cosmar in care ramai singur, ai tot si apoi nu mai ai nimic.  Ramai un nimeni, cu sufletul pustiit, doar amintiri...si ganduri cu ce ar fi putut fi. Dar nu a fost. Si nu ai facut nimic ca sa fie altfel, tu doar ai asteptat. 
Fugind de la o idee la alta, asa ca si cum as fugi de mine insumi, incerc sa ma regasesc in marea asta plina de oportunitati.
Mintea este ca un om beat calare: il indrepti intr-o parte cade in cealalta, iar sufletul depinde de creier ca o haina de cuierul ce o tine.
Am auzit prin vecini, ca daca te exprimi si esti liber in a gandi, devii etichetat drept o persoana vulnerabila. 
Nu confunda omul cu faptele, nimic nu este intamplator. A fi dezamagit este deja un comportament obisnuit, ca o rutina bolnava intr-o lume si mai ciudata. Ce spui de depresie? Pai ce ar mai fi de spus cand oamenii sunt atat de tristi incat te intrebi oare care este normalul?
Totul trece intr-un final, odata cu timpul totul se evapora, tu ramai cu mai multe experiente, mai iubitor si mai intelept, mai precaut. Maine nu vei mai fi aici, vei privi totul peste umar. 
In intelectul celui care se stapaneste si se purifica nu ai putea sa gasesti nimic purulent, murdar si care supureaza in interior. 
Fiecare traieste numai momentul prezent, care este o clipa...restul au fost traite sau au ramas in necunoscut. 
Repetitia a creat obisnuinta, comform spuselor lui Hitler. 
Din boala banuielii grave, te intprci renascut, cu alta piele, mai sensibil, mai rautaciuos, cu gust mai subtil pentru bucurie, cu gust mai delicat pentru toate lucrurile bune, cu simturi mai voioase, cu o a doua inocenta mai periculoasa. 
O situatie poate fi amara si dulce in acelasi timp, asemanator unui fruct.
Nu iti crea probleme inutile.
Traim intr-o lumea bizara. Te nasti din sex, vei trai pentru sex, copiii tai se vor naste din sex, iar sexul este cel mai condamnat lucru, cel mai mare pacat. Si toate religiile continua sa-ti bage in cap rahatul asta... Tot ce ai facut in viata asta este alegerea ta proprie. Viata ta este propria ta creatie. 








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic