Suplimente?!





Alergatori

In timpul primelor 15-20 de minute de alergare se consuma aproape numai glucoza, apoi se incepe consumarea lipidelor pentru energie, Daca in corp sunt presente numai grasimi de origine animala, producerea de energie decurge lent iar energía eliberata este insuficiente; daca sunt presente grasimi polisaturate, acetil-coenzima A se formeaza cu viteza mare. De aceea, este recomandat sa fie sportita cantitatea de grasimi polinesaturate ingerate(seminte, alune-CRUDE) si de antioxidanti (vitaminele A, C, E) pentru a evita formarea de radicali liberi.
Un regim eficient ar trebui sa contina:
-multivitamine cu minerale chelatinizate
-vitamina C complex
-vitamina B complex forte cu Zinc
-vitamina E
-Cytochrome C si inosina, plus octacosanol cu acid pangamic.
Practicantii joggingului ar trebui sa urmeze acelasi regim.

Atleti

Cerinţele nutriţionale ale atleţilor au un nivel foarte ridicat; condiţia de bază pentru a realiza performanţe deosebite este energia şi de aceea se recomandă alimente cu înalt potenţial energetic. Cei ce practică sporturi solicitante necesită alimentaţie mai complexă şi mai bogată în carbohidraţi şi proteine decât cei care cheltuiesc mai puţină energie, însă trebuie să ţineţi seama de faptul că până şi golful poate fi deosebit de solicitant atunci când este practicat intens o perioadă lungă de timp. Nu uitaţi că excesul de glucoza, zahăr, miere sau bomboane poate cauza încărcarea cu fluide a traiectului gastrointestinal, determinând apariţia unor probleme de deshidratare ce pot afecta rezistenţa organismului. Un pahar cu suc de fructe congelate sau conservate, pe lângă faptul că taie setea, constituie un rapid energizant.
Pentru suplimente, vă recomand:
-Multivitamine şi minerale chelatizate
-Vitamina B complex forte
-Vitamina C complex, 1000 mg
-Vitamina E, 400 — 1000 UI
- Multiminerale chelatizate câte o tabletă din fiecare la cele trei mese principale. • Cytochrome-C şi inosină.
- Vitamina Bl5, 50 mg.
-Octacosanol.

Culturisti

Dacă obisnuiti să ridicati în mod frecvent greutati, un regim adecvat are o deosebita importantă: de fapt, în lipsa acestuia riscati sa capatati o musculatura „umflata" cu grasime, care nu va va fi de prea mult ajutor. Intr-adevar, proteinele sunt cele care cladesc si repara tesutul muscular, însa energia necesara pentru repetatele contractii musculare efectuate în timpul exercitiilor este furnizată de carbohidrati complecşi. Pentru a obtine rezultate cat mai bune, va sfatuiesc sa va asigurati ca 80 — 90 de procente din totalul caloriilor dumneavoastra sunt furnizate de proteinele din came. Puteti, de asemenea, încerca si un supliment de aminoacizi cu catena ramificata fortifianti musculari, anabolizanti naturali.
 Pentru suplimente:
-Vitamina B complex forte cu zinc, 1-3 ori pe zi.
-Vitamina E (formula uscată), 400-800 UI 1-3 ori pe zi.
-Cytochrome-C, inosină şi octacosanol, 1000 mg 1-3 ori pe zi.

OPŢIONAL: Aminoacizi cu catena ramificata, 600 mg. Pentru efort intens, 4-6 tablete cu jumatate de oră înainte de efort. Pentru efort moderat, 3-4 tablete cu jumatate de ora înainte de efort. Pentru efort uşor, 1-2 tablete cu jumătate de ora înainte de efort.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic