SUPLIMENTE DESTINATE SITUAŢIILOR SPECIALE





ACNEE
Această problemă specifică anilor adolescenţei se tratează într-o varietate largă de moduri, de la raze X la tetraciclină, cu o gamă de rezultate la fel de variabilă. Părerea mea este aceea că trebuie încurajat tratamentul naturist în astfel de cazuri şi, de obicei, rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare
- Multivitamine cu minerale cu conţinut scăzut de iod (iodul poate înrăutăţi problemele dermatologice), o tabletă pe zi.
- Vitamina E (formula uscată), 400 UI 1 — 2 ori pe zi.
- Beta-caroten, 25.000 UI 1 — 2 ori pe zi.
- Zinc chelatizat, o tabletă de 50 mg zilnic după una din mese.
- Acidofilus lichid, una-două linguri, de trei ori pe zi sau trei — Şase capsule de trei ori pe zi.    ---Cisteină, 1 g zilnic, cu jumătate de oră înaintea meselor, plus Etamina C, 1000 mg de trei ori pe zi.
Eliminaţi din alimentaţie toate elementele conservate deoarece au un conţinut ridicat de sare iodurată. NU luaţi suplimente de vitamina A fără a cere în prealabil sfatul medicului.
MICOZĂ INTERDIGITALĂ (PICIOR DE ATLET)
Vitamina C sub formă de pudră sau cristale aplicată direct pe locul afectat pare să amelioreze această infecţie micotică. Menţineţi pielea pe cât posibil uscată şi staţi cu piciorul gol cât mai mult posibil până la vindecare. Uleiul extras din arbustul de ceai are de asemenea acţiune benefică.
RESPIRAŢIE FETIDĂ
Clorofilă, o tabletă sau o capsulă, 1-3 ori pe zi.
-Trei tablete de acidofilus de trei ori pe zi sau una — două linguri acidofilus aromatizat.
-Zinc, 50 mg zilnic.
GINGII SANGERANDE
Cea mai eficientă terapie vitaminică pentru sângerarea gingiilor este următoarea: 100 mg vitamina C complex cu bioflavonoide, rutină, şi hesperidină luate de trei ori pe zi.
VâNĂTĂI, ECHIMOZE
Vitamina C, 1000 mg cu bioflavonoide, rutină, şi hesperidină, luată de trei ori pe zi poate preveni fragilitatea capilară şi deci vânătăile produse atunci când se sparg vasele subţiri de sânge aflate imediat sub piele.
 ARSURI
Cel mai bun lucru pe care îl puteţi face în cazul unor arsuri este să puneţi imediat apă rece pe locul respectiv. Pentru a grăbi refacerea ţesuturilor şi vindecarea, încercaţi o doză zilnică de 50 mg zinc. Vitamina C complex, 1000 mg, cu bioflavonoide, se recomandă dimineaţa şi seara pentru a preveni infecţiile. 1000 UI vitamina E, administrată atât oral cât Şi local, contribuie la vindecarea fără cicatrici. Pentru arsurile minore, gelul sau unguentul pe bază de aloe constituie un excelent prim-ajutor.
PICIOARE RECI
Dacă vă deranjează faptul că sunteţi nevoit să purtaţi ciorapi chiar si în pat, puteţi încerca să remediaţi această situaţie cu ajutorul unui supliment de multiminerale cu iod, de două ori pe zi, plus tablete cu extract de varec. Picioarele veşnic reci pot fi rezultatul cantităţii insuficiente de tiroxină secretate de glanda tiroidă. în acest sens, nicotinamida şi vitamina E au un efect benefic prin intensificarea circulaţiei sangvine.
BUBE DULCI ŞI HERPES SIMPLEX
Puţine incidente sunt mai neplăcute decât bubele dulci. Cel mai bun remediu vitaminic mi se pare a fi acesta: •  Vitamina C complex, 1000 mg cu bioflavonoide, dimineaţa şi seara. • Lactobaccilus Acidophilus, trei capsule de trei ori pe zi. • Vitamina E uleioasă, 28.000 UI, aplicată direct pe zona afectată. • Lisină, trei grame zilnic (în mai multe reprize) între mese, luată cu apă sau suc de fructe — nu cu proteine. în scop preventiv: • Lisină, 500 mg zilnic, cu apă sau suc — nu cu proteine. • Vitamina C, 1000 mg, dimineaţa şi seara.
MAHMUREALĂ
Pentru a preveni mahmureala, luaţi o tabletă de vitamina B complex de 100 mg înainte de a trece la „acţiune", încă una în timp de beţi şi o a treia în clipa în care vă duceţi la culcare. (Alcoolul distruge vitaminele din complexul B). De asemenea, puteţi obţine rezultate bune cu 500 mg cisteină şi 1500 mg vitamină C.
DURERI DE CAP

 Surprinzător de eficient în cazul durerilor de cap s-a dovedit a fi următorul regim: •  100 mg nicotinamida de trei ori pe zi. •  100 mg vitamina B complex forte (cu reglare temporală) de două °ri pe zi. • Calciu şi magneziu în raport de două părţi calciu la o parte magneziu (aceste minerale au proprietăţi de tranchilizante naturale).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Talasemiile

Timidatea-baze psihosociale