Uman



Avem momente cand ne aflam la rascruce de drum. Suntem atat de obositi psihic incat simtim ca cedam si abandonam tot ce ne-am propus. Gasim si cautam intentionat problemele in lucrurile mici, cand ele defapt suunt lucruri uzuale ce se intampla zi de zi...atata caz pentru o unghie rupta, care oricum se va regenera. 
Unele probleme sau situatii delicate se ivesc cu un scop. Unul dintre scopuri este de a primi o lectie, de a trage o invatatura din acea intamplare. Poate ce ti se intampla azi si iti strica ziua, previne calamitatea de maine, trezindu-te la realitate si facandu-te sa fii mai puternic. Te-ai gandit vreodata la asta? Sunt sigura ca multi dintre noi nu analizam cum trebuie situatia si, vedem doar necazul din ziua respectiva iar, aici excludem cazul mortii, este ireversibila. 
Te-ai gandit la situatiile in care neglijezi lucruri, persoane...?! Ai asteptari mari si, totusi, primesti atat de putin. E si normal, fiindca te-ai purtat total egoist cu cei din jur, gandindu-te doar la binele tau, cufundat in lumea ta, ai uitat de restul. 
Stai o clipa si analizeaza, raspunde-ti: "Tu ce ai facut in ultima vreme? Crezi ca i-ai multumit pe cei apropiati prin comportamentul tau? Dar pe cei cu care interactionezi la munca? Poti spune cand a fost  ultima oara cand le-ai multumit parintilor ca ti-au dat o educatie atat de aleasa si ca au crezut in tine, ca te-au suportat in momentele de criza ale adolescentei...dar cand a fost ultima oara cand i-ai multumit prietenului de langa tine care te asculta neconditionat cand bati campii. Iar persoana iubita?"
Cu totii uitam sa multumim cand suntem bine. Suntem egoisti in acele momente, cautam mai binele, ne pierdem in multimea de detalii lasand esentialul sa se evapore. 
Doar problemele au ajuns sa ne trezeasca la realitate, sa ne readuca latura umana si solidara. Nu ar trebui sa fie asa, umani si multumitori ar trebui sa fim zilnic, indiferent ca e Craciun sau alta sarbatoare. 
Sa radiezi de iubire si fericire chiar si in momentele de impas, sa lupti pentru tine, dar nu ii uita pe cei din jur. Nu calca peste cadavre. 










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic