Toxicitatea intestinala

 O dieta dezechilibrata, un stil de viata nesanatos si neglijarea nevoii de defecatie sunt cele mai importante obstacole. Atunci cand colonul nu functioneaza corespunzator apare toxicitatea intestinala, flora intestinala normala fiind inlocuita de bacterii daunatoare. 
Autotoxicitatea apare atunci cand organismul absoarbe prea multe reziduuri toxice, fiind rezultatul unei diete dezechilibrate si a unei functionari defectuase a colonului.
Toxicitatea intestinala este un proces aparut ca urmare a unui anumit tip de dieta sau a obstructiei intestinale. Foarte multe substante toxice sunt produse in interiorul organului, aceste toxine fiind absorbite in fluxul sangvin.Aceste toxine pot ajunge in circulatia generala si isi exercita efectele nocive inainte de a fi excretate prin intermediul rinichilor. Toxicitatea produce, astfel, o modificare patologica in tesuturi sau agraveaza o stare deja existenta. 
Amoniacul este una din substantele produse de bacteriile proteolitice in intestin. Una din functiile ficatului este transformarea amoniacului in uree, care poate fi excretata de rinichi. In caz de afectiuni ale ficatului, cum ar fi ciroza, cantitati anormale de amoniac ajung in sange sau lichidul cerebrospinal. O concentratie crescuta de amoniac in lichidul cerebrospinal provoaca simptome neurologice severe, cum ar fi tulburarile mentale, tremor si EEG modificata. Se poate ajunge pana la coma si deces. 
Enterotoxina Clorstridium perfringens este o alta substanta toxica care se intalneste in resturile putrefactive ale unui colon intoxicat. 
Indolul este produs din triptofn tot prin actiunea bacteriilor proteolitice, acesta fiind toxic. 
Fenolul este atat de toxic, incat este utilizat ca agent antimicrobian, coroziv local cat si substanta toxica sistemica ce poate provoca distrugerea mucoasei gastrointestinale si a celulelor rinichiului si ficatului.
Scatolul este un alt produs secundar toxic al actiunii bacteriilor asupra triptofanului. Scatolul provoaca tulburarea circulatiei si a sistemului nervos central de asemenea in concentratii mari in intestin, ca urmare a unui aport crescut de proteine. Atunci cand este in exces in fluxul sangvin, scatolul provoaca o respiratie urat mirositoare. 
Iritatia cu sulfit de hidrogen provoaca congestie si permite continutului intestinal sa penetreze mai usor peretele intestinal si sa fie preluate de sange. Intoxicatia cu acest gaz va provoca slabiciune, greata, puls rapid, cianoza si piele umeda. 
Aminoetil mercaptanul apare ca urmare a descompunerii bacteriene a aminoacidului cisteina, cauzand scaderea tensinii arteriale.
Iritatia intestinului poate provoca impulsuri anormale care sunt ulterior transmise prin canalele nervoase catre o parte indepartata a organismului. 
Dr. W. Arbuthnot Lane, chirurg englez si medic al coroanei engleze afirma: "Toate maladiile se datoreaza lipsei unor anumite principii alimentare, cum ar fi sarurile minerale sau vitaminele, sau absentei normale de aparare a organismului, cum ar fi flora naturala de protectie. Atunci cand apare acest fenomen, bacteriile toxice invadeaza canalul alimentar inferior si substantele toxice invadeaza fluxul sangvin si deterioreaza si distrug treptat fiecare tesut, glanda si organ din organism."
Toxicitatea intestinala poate avea ca simptome:
- oboseala
- nervozitate
- probleme gastrointestinale
- malabsorbtie a nutrientilor
- eruptii cutanate
- tulburari endocrine
- dureri de cap
- artrita
- dureri lombare
- alergii
- probleme cardiace
- modificari patologice ale sanilor.















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic