Salata de avocado cu ton


De ce ai nevoie?
- 2 avocado
- 1 conserva de ton in ulei de masline
- 100 g naut fiert(poti pune si din borcan)
- 100 g rosii cherry
- 3 ardei rosii copti
- 2 cepe rosii
- o legatura de patrunjel
- 2 linguri de ulei de masline
- suc de lamaie, dupa gust
- sare si piper
Timpul de preparare este de 15 minute, daca te misti relativ repede, pentru cei mai lenti este de 25 de minute.
Modul de preparare:
1. Taiati fructul de avocado in doua si scoateti miezul cu o lingura, apoi taiati-l in cuburi. 
2. Taiati rosiile in jumatate si asezati-le intr-un bol mare. Adaugati cuburile de avocado. Tocati marunt, sau in ce fel preferati restul legumelor si asezonati cu sucul de lamaie si uleiul de masline. 
3. Adaugati tonul in cantitatea dorita. 
Avocado, denumit si fructul minune contine: vitaminele B6, C, E si K, betacaroten, luteina, potasiu, seleniu, glutation, acizi grasi omega 3.Fructul contine mai multa fibra naturala decat oricare alt fruct, inlesnind digestia si absorbtia. Grasimile bune care se gasesc in avocado crec colesterolul bun cu 20%. 
Avocado contine cu 30% mai mult potasiu decat o banana, acesta find extrem de important la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale, dar contribuind si la mentinerea sanatatii creierului. 
Avocado contine acid oleic, imbunatatind sistemul cardiovascular, protejeaza impotriva cancerului de prostata si cancer mamar.
Vitamina B9 si B6 din componenta fructului avocado contribuie la normalizarea nivelului de homocisteina, care acumulata in sange in exces devine toxica.
Glutationul este proteina vietii, imbunatatind sistemul imunitar al organismului si mentinand sanatatea sistemului nervos.
Tonul este un mare continator de acizi grasi de tipul omega 3 si seleniu.
Despre restul legumelor am mai scris in postari anterioare :) 
















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic