Legume la gratar si mirodenii




Nu orice zi trebuie sa contina proteine de origine animala la pranz. Sunt zile in care trebuie sa mananci ceva mai usor, poti alege produse din soia, legume si fructe.
In farfuria de azi avem: Dovlecel, vinete, rosii si patrunjel, asezonate cu rozmarin.
Ce asimilam de aici?
Avem din dovlecei: Vitamina B9, vitamina A, potasiu si fosfor.
Boli prevenite cu ajutorul dovleceilor: scleroza multipla, supragreutatea, miopie, cataracta, boli oculare, cancer, tromboflebita si tromboze. 
Vinetele contin: potasiu, magneziu, vitamina C si A, fibre.
Previn aparitia bolilor cardiovasculare, sunt foarte sarace in calorii, la 100 g avem 20 de calorii.
Alunga insomniile si starile de nervozitate, detoxifiante, ajuta la curatarea ficatului.
Rosiile: potasiu, fosfor, magneziu, fier, vitaminele A, B, C, fitosteroli, acid folic. Bogate in licopen- pigment vegetal din familia carotenilor; puternice antioxidante. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic