Vita cu rucola


Daca te grabesti si ai ramas in pana de idei, si tii totusi sa mananci acasa, atunci iti poti prepara vita la gratar pe pat de rucola. Ii poti adauga parmezan si rosii sherry. 
Dupa cum stiti, carnea este principala sursa de proteina a omului, proteinele de orgine animala avand o calitate superioara si contine toti aminoacizii pe care organismul uman nu ii poate sintetiza. 
Consumul de carne rosie este recomandat  deoarece fierul din carnea de vita se absoarbe mai repede. Iar consumat cu vitamina C dintr-o salata vei avea un succes garantat. Carnea de vita are un continut bogat de vitamina B, care ajuta la formarea celulelor rosii, zinc, magneziu si acid linoleic connjugat- acid gras esential gasindu-se in cantitati mult mai mari in carne decat in alte alimente si care are capacitatea de a scadea nivelul colesterolului. Totodata, carnea de vita contine o mare masa de creatina ce contribuie la marirea si intretinerea masei musculare, fiind si responsabila pentru metabolismul normal al grasimilor. 
Rucola este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri ca afrodisiac si mineralizant. Ce contine rucola?
Vitaminele: A, C, K, P, fier si potasiu. Nu contine grasimi sau colesterol, iar nivelul de sodiu este foarte scazut. Este esentiala in diete, fiind satioasa si ajuta la eliminarea grasimilor. Rucola este bogata in fitochimicale care imbunatatesc sanatatea ochilor si a pielii si stimuleaza sistemul imunitar. 











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic