Sindromul Pickwick






Sindromul Pickwick sau sindromul hipoventilatiei cauzata de obezitate este o disfunctie respiratorie care afecteaza persoanele obeze. 
In sindromul Pickwick disfunctia respiratorie este rezultatul hipoventilatiei, adica prea mult dioxid de carbon, si prea putin oxigen in sange, fenomen denumit hipoxemie.
Pentru a intelege mai bine sindromul Pickwick trebuie sa intelegem cum functioneaza plamanii. Atunci cand respiram, aerul trece prin fosele nazale si cavitate bucala in trahee. Aerul circula pana la alveolele pulmonare. Vase mici de sange se afla pe peretii alveolari. Atunci cand aerul ajunge in alveole, oxigenul trece prin peretii capilarelor. In acelasi timp dioxidul de carbon merge din peretii capilarelor in bronhii, acest proces denumindu-se procesul de schimb al aerului. 
Persoanele care sufera de sindromul Pickwick, respiratia slaba previne schimbul de gaze normal. Ca si rezultat, nivelul dioxidului de carbon creste in sange, iar nivelul de oxigen scade. 
Aceste schimbari pot determina probleme grave de sanatate, spre examplu edem, hipertensiune pulmonara, cord pulmonar. Daca este netratat sindromul Pickwick poate fi letal. 
Cauza sindromului Pickwick nu este cunoscuta in totalitate. Studiile arata ca mai multi factori ar participa la declansarea acestuia. Multi pacienti care sufera de sindromul Pickwick prezinta si apnee obstructiva in somn. 
Medicii trateaza sindromul Pickwick pe o durata indelungata de timp. Una dintre metode este terapia pozitiva asupra cailor respiratorii. Alte metode de tratament ar fi ventilatia artificiala si terapia medicamentoasa. 
Sindromul Pickwick apare odata cu obezitatea, asa ca recomandat ar fi pierderea in greutate. 
















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Malnutritia Protein-Energetica

Deviatii patologice ale coloanei vertebrale

Sindromul nevrotic